woensdag 18 februari 2015

De grap van de week

Het verhaal van het gezondheidsonderzoek is nog niet afgelopen. Onze jongste bleek namelijk ineens heel hard gegroeid te zijn: hij was nu 123 cm. Wel een mooi getal, toch reden om hem over een half jaar weer te laten meten, want wie weet heeft hij wel iets aan zijn schildklier.

Ik vond het maar apart, helemaal toen de verpleegkundige aangaf dat op deze school alle kinderen uit groep 2 ineens een heel stuk gegroeid waren. Ze keek nog eens goed naar de maatlat, maar die was geijkt, dus daar kon het niet aan liggen.

Toen de school uit was, zetten we het Achterbergje even tegen de muur en maten zijn lengte nog eens. Ja hoor, meer dan 121 konden we er echt niet van maken.
Vanmorgen stonden de moeders van groep 2 als vanzelf bij elkaar, omdat groep 2 op woensdag bij groep 3 zit en we moeten wachten op de bel. Het verhaal bleek inderdaad op elk kind van toepassing, bij hen was het verschil thuis volgens eigen zeggen wel 4 cm.

Ik denk niet dat één van deze kinderen over een half jaar teruggaat...

2 opmerkingen:

Wiek zei

Ach, ons eerste consultatiebureaubezoek met onze dochter leverde haar bijna 1 1/2 cm extra op. We stonden er met onze neus bovenop dat de meet-en-weeg-mevrouw de meetlat flink scheef legde. En op zo'n 50 cm maakt een centimeter meer of minder nogal uit in de curve. Dat ze vervolgens onze dochter lang noemen en (te) licht vinden, dat neem ik maar weer eens met een korreltje zout.

Anoniem zei

Tsja, op het cb werden ze ook weleens korter als de vorige keer... maar we meten altijd goed hoor mevrouw ;-).
En wat het onderzoek in groep 2 betreft klopte hier een keer de gehoortest niet. Ze had toen ineens heel veel kinderen met een slecht gehoor links...