woensdag 20 april 2016

Zal ik weer...?

Een nieuwe fase in mijn leven is aangebroken, en het begint te kriebelen om erover te schrijven. Het zou namelijk nuttig kunnen zijn om dat te doen. Zou kunnen. En misschien werkt het tegen me. Dus, wat is wijsheid?

Sinds kort probeer ik namelijk weer een betaalde baan te vinden. En dat valt niet mee. Mijn opleiding, ervaring en beste krachten liggen op het secretariële vlak, HBO-niveau, maar recente werkervaring ontbreekt mij ten enenmale. Tenminste, in een betaalde functie en op regelmatige basis.
En het blijkt dat de markt op dit gebied oververzadigd is waar het mensen met recente opleiding en ervaring betreft.

Dan maar solliciteren op MBO-functies: administratief medewerker, boekhoudkundig medewerker, etc. Maar ook hier blijken er al meer dan voldoende geschikte kandidaten voor elke denkbare functie ook van baan te willen veranderen c.q. aan een baan te willen beginnen. Daartussen valt mijn CV - en ik daarbij - wel wat uit de toon.

Wat dan? Uit arren moede heb ik via het uitzendbureau gesolliciteerd op een LBO-functie. En werd ik gebeld of ik alsjeblieft wilde komen werken bij een grote wasserij, waar ze heel hard iemand nodig hadden op de afdeling poetsdoeken. Beter iets dan niets, dacht ik, en dus startte ik de volgende dag. Full-time, dat wil zeggen 36 uur per week.

Dit is inmiddels vier weken geleden. Van het ene op het andere moment ben ik werkend, en worden de jongens door hun vader naar school gebracht en uit school gehaald. En eigenlijk gaat het best goed. Ik verdien alleen veel te weinig. We zijn immers met elf personen thuis. Ik blijf dus op zoek naar iets wat beter betaalt, en wat beter bij mij en mijn capaciteiten past.

Over deze zoektocht zou ik willen bloggen. Zou dat zinvol, verstandig en nuttig kunnen zijn? Wie kan mij hierover bijpraten?

11 opmerkingen:

marijke zei

Petje af voor je aanpakken! Ik doe het je niet na, om met een groot gezin dan ook nog 36 uur te werken.

Kan je helaas geen advies geven over wel of niet schrijven over je zoektocht. Heb een beetje het gevoel dat het beter is om het niet te doen. Maar ik kan niet goed aangeven waarom.

Hoe dan ook succes met al je bezigheden! Of het nu in de wasserij, thuis of solliciterend is.

groeten van Marijke

jezebelle zei

hallo , ik zou het zeer fijn terug bij jou te mogen lezen hoor!
lieve groet Jezebelle uit vlaanderen

djaktief zei

Zelf heb ik 2 blogjes over dit onderwerp geschreven https://djaktief.wordpress.com/2015/09/09/profielfoto/ en https://djaktief.wordpress.com/2015/09/23/profielfoto-vervolg/

Ik ben wel geïnteresseerd vooral ook omdat ik zelf ook nog steeds zoekende ben.

Groetjes en toitoi,

Dorothé

Anoniem zei

Succes!
Groetjes Liesbeth

Christina zei

He, wat leuk om weer wat van je te horen!
Ik heb geen tips voor je, maar neem mijn petje voor je af, dat je zo aanpakt en wens je veel succes met je werk en het solliciteren. Hopelijk vind je gauw een andere baan die beter bij je opleidingsniveau past.

Happy Family zei

Hallo
Ineens kwam ik weer een op je blog terecht. Ben benieuwd naar de reden dat je weer gaat werken met zo'n groot gezin. Ik ben bijna 46 en begin volgende maand met mijn nieuwe baan van gezinshuisouder. Dat is een betaalde baan in de jeugdzorg. Je vangt pleegkinderen met een flinke rugzak op en probeert ze te begeleiden in je eigen gezin. Wij hebben zelf vier kinderen en voorlopig komen er twee bij en soms wat extra kids in verband met crisisopvang. We zijn er bijna een jaar mee bezig geweest voordat alles rond was, maar nu is het dan bijna zover. Ik had niet de nodige papieren maar moet deze wel gaan halen.
Ik was in alle jaren thuis toch een beetje afgestompd. Nu ga ik weer teamoverleggen bijwonen, cursussen etc. Ik had er ook over geblogd maar ik heb de berichtjes weer weggehaald omdat er zeer privacy gevoelige informatie in stond. Ik wens jou ook heel veel succes met je zoektocht naar een baan die beter bij je past.

elsa zei

Ben benieuwd naar je zoektocht. Petje af voor je! Kijk je ook bij ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorgorganisaties. Daar zie ik regelmatig dit soort vacature's. Succes met je zoektocht...ik volg deze tocht!

roos zei

Fijn dat je er weer bent en om van je te horen!

Oeps 36 uur werken én een groot gezin.. Erg veel van het goede! Ik geloof dat pubers veel aandacht moeten hebben , school en huiswerk , gierende hormonen , vragen van waarom .. Vul zelf maar in.

En ook de belasting voor jezelf is enorm.

Maar als het noodzaak is , dan moet het gewoon. En dan hoop ik dat je beter betaalde baan vindt!!

Met Gr Rood.

Karien zei

@Marijke, ik denk dat je gelijk hebt. Het zal hier daarom wel rustig blijven...

@Roos, ik ben gewoon geswitcht met mijn man, die nu het huishouden en de kinderen "doet", en dat gaat hem verrassend goed af! We hopen dat hij nog een opdracht voor zijn werk krijgt, maar voorlopig heeft hij verder niets omhanden. Dat is ook de reden dat we proberen om het om te draaien. En ik werk tot half 5, kom om kwart voor 5 thuis en heb dan eigenlijk net zo veel tijd voor de kinderen als voorheen. En de woensdagmiddag ben ik vrij, dat is voor de jongens van de lagere school ook wel zo fijn!

san zei

Succes!

Ciska zei

Wat een enorme verandering. Ook wij waren genoodzaakt de rollen om te draaien. Veel kracht toegewenst! We bidden mee voor werk voor je man en/of beter betaald werk voor jou! Ter aanvulling zeer noodzakelijk met zo'n groot gezin. Toch ook veel werkplezier gewenst het geeft een heel andere dimensie zowel voor jou als je man om het eens anders te doen.